In Stilte retraite

Bij ons doe je in groepsverband een stilte retraite. De retraites zijn van vrijdagochtend tot zondagmiddag. In stilte volg je een vast dagritme, met meditaties, stiltewandelingen en eigen tijd. Er zijn geen activiteiten die je afleiden. Je zult zien dat je dan steeds dieper in jezelf zakt.

Elke ochtend is er de mogelijkheid om om 7:00 uur mee te gaan met een stiltewandeling.

Gedurende de dag zijn er gemiddeld vier momenten van meditatie. De meditaties zijn opgebouwd uit zit- en loopmeditaties. Ook is er op zaterdag en zondag een moment van inspiratie. Een kort samenzijn waarbij een van ons iets zal vertellen over wat je tijdens de meditaties en in de stilte tegen kunt komen en hoe je daarmee om kunt gaan.

Stil zijn

We zijn stil, ook tijdens de maaltijden en wandelingen.
Wel kun je elke dag een persoonlijk gesprek hebben met één van de begeleiders.

Alleen zijn

Naast het mediteren in de groep, zijn er veel momenten voor jou alleen. Je hebt een eigen kamer waar je je kunt terugtrekken. Ook kun je naar buiten gaan, waar de prachtige omgeving op je wacht. Het dagritme biedt een bedding om wezenlijk te ervaren wat er in jou leeft.

Aandacht richten

Veel deelnemers vinden het fijn om tijdens de retraite te schrijven. Zo kan zichtbaar worden wat er vanuit de stilte in je naar boven komt.