Stilte retraite

We voelen het bijna allemaal: we leven in een drukke tijd. De voortdurende stroom aan prikkels zorgt ervoor dat we erg bezig zijn met de buitenwereld. Ook het alsmaar ‘bezig zijn’ en het overmatig denken houdt ons af van het vinden van rust. Zo kunnen we voorbij gaan aan onszelf wat een toenemende mate van onrust kan veroorzaken.
 

Een stilte retraite is je letterlijk terugtrekken, afzonderen van de wereld om te reflecteren, te mediteren en te bezinnen.

Door deel te nemen aan een stilte retraite stap je even uit de dagelijkse hectiek en heb je de tijd om stil te staan bij jezelf en rust te nemen. Zo kun je herstellen van het alsmaar met je aandacht naar buiten gericht te zijn en voel je vaak weer je eigen essentie. Dan kunnen dingen weer helder worden.

Schermafbeelding 2018-09-24 om 18.48.08.png

Meditatie

Tijdens het mediteren is het de kunst is om je gedachten niet te volgen, maar telkens weer terug te keren naar het hier en nu, naar je adem. Je geeft aandacht aan wat er in je lichaam te voelen is. Zo zorg je voor ruimte en rust.

Ruimte

Als je de moeite neemt om stil te worden en naar binnen te keren, maak je weer ruimte voor jezelf en kun je stilstaan bij wat er in je leeft. Vaak hoor je als je zelf stil bent pas je eigen innerlijke lawaai.

Rust

Misschien voel je de behoefte om te vertragen en te verstillen, en weer in contact te komen met jezelf. Daarvoor is rust nodig.

Testimonials Retraite in Stilte

“Ik heb de In-stilte retraite ervaren als een heel prettige manier om voorbij de drukte in mijn hoofd naar de stilte in mijzelf af te dalen. Het vaste ritme van de dagen zorgde ervoor dat er niks meer overbleef om te regelen of mij druk over te maken. Ik kon ontspannen in gewaar zijn. De stille zorgende aanwezigheid van Marieke en Christiene vond ik daarbij van grote ondersteunende waarde.” Mirjam

"Ik heb zeer genoten van de Retraite: het heeft me veel gebracht waar ik anders niet gekomen was. Juist door de dagenlange stilte kon ik dieper zakken in mijn eigen zijn en mijn wensen en behoeften. Daar ren ik normaliter aan voorbij. Ik heb belangrijke inzichten op gedaan en ben op een bijzondere manier tot rust gekomen. Het eten was heerlijk! En de begeleiding was prettig.” Anett